Top-25 van invloedrijken kunstwereld

Kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh is volgens de Stichting Kunstweek de invloedrijkste persoon in de Nederlandse kunstwereld.

Op de tweede plaats van de top-25 staat Joop Daalmeijer, voorzitter van de Raad voor Cultuur. Hij wordt gevolgd door Birgit Donker, voormalig hoofdredacteur van NRC Handelsblad, die per 1 juli directeur werd van het Mondriaan Fonds. Beide zijn verantwoordelijk voor het verdelen van kunstsubsidies.

Er staan opvallend veel journalisten op de lijst: Simone van den Ende, hoofd Kunst & Cultuur en Drama bij de AVRO bezet de vierde plaats, Sandra Smallenburg, kunstredacteur van NRC Handelsblad, de zesde plaats, Bart Soepnel, hoofdredacteur Kunst & Cultuur van de NTR, de achtste plaats en Roos van Put, hoofdredacteur van Kunstbeeld, de veertiende plaats.

Ook koningin Beatrix staat weer in de lijst, net als vorig jaar op de negentiende plaats.