Terug van vakantie: Goal van het Weekend, met juweel uit eredivisie

Wat is er nou lekkerder dan een voetbalseizoen dat weer begint en ook meteen krakers van doelpunten oplevert? De eerste Goal van het Weekend van dit seizoen zit propvol beauties, en de mooiste komt uit Nederland.

We beginnen dan ook meteen maar in de eredivisie. Want Gregory van der Wiel, sinds het WK 2010 hopeloos uit vorm en weggewenst door Ajax, begint het seizoen heel prima. Nog zo’n herintreder die de smaak te pakken heeft: Carlos Tévez (Man City). En ook Ibrahim Afellay weet het net weer te vinden: wat een handelingsnelheid.

Juventus trok deze zomer onder meer Kwadwo Asamoah aan en de Ghanees liet meteen zien waarom. Bij Valencia bekeek Jonas of de doelnetten goed uit de zomerstop zijn gekomen en het Braziliaans groeibriljantje Romarinho (Corinthians) pakte het weer eens vernuftig aan.

Maar dan: Tjaronn Chery. Een 24-jarige Tukker, in Haagse dienst. Is ADO het seizoen lekker begonnen? Wij dachten van wel:

P.S.: Arjen Robben deed een niet onverdienstelijke ‘rabona’-volley op de training bij Bayern.