Stroomstoring Brabant veroorzaakt overlast op spoor en bij Shell

Een korte stroomonderbreking heeft vanmiddag gezorgd voor problemen op het spoor en met bruggen in Zeeland en Brabant. Een woordvoerder van Tennet meldt dat er door de onderbreking in Roosendaal en omgeving 24 minuten lang geen stroom was. Hoeveel huishoudens waren getroffen, weet de woordvoerder niet.

De onderbreking begon omstreeks 16.40 uur en was iets over 17.00 uur verholpen. Door een dip in het netwerk ondervonden ook gevoelige installaties die verder weg lagen problemen. “Die installaties moeten door de organisaties zelf weer worden opgestart,” meldt de woordvoerder tegenover persbureau Novum.

Vanwege de problemen rijden vandaag naar verwachting tot 19.15 uur geen treinen van en naar Roosendaal. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van ruim een uur. Ook tussen Eindhoven en Den Bosch ondervond het treinverkeer hinder, maar dat is inmiddels opgelost.

Een woordvoerder van de politie Zeeland liet eerder weten dat vanwege de stroomonderbreking spoorbomen op spoorwegovergangen niet meer omhoog en bruggen niet meer naar beneden wilden.

Rookvorming bij Shell

In Moerdijk heeft een vestiging van Shell last van rookvorming als gevolg van de stroomstoring. De brandweer benadrukt dat er geen sprake is van brand. Er wordt momenteel afgefakkeld, zo is op Twitter te lezen:

Twitter avatar politiemwb Politie MW Brabant Moerdijk: geen brand bij #Shell #Moerdijk betreft affakkelen,
Twitter avatar IJsselmondeNews IJsselmondeNieuws.nl Grote rookpluim ook in #IJsselmonde te zien. Door stroomstoring bij #Shell #Moerdijk moeten ze affakkelen. http://t.co/hgUW9Zg8