Drie doden en een gewonde bij schietpartij universiteit in Texas

Agenten inspecteren de omgeving van de schietpartij. Screenshot YouTube

Op de campus van de A&M Universiteit in de Amerikaanse staat Texas zijn vandaag drie personen, onder wie twee agenten, neergeschoten. Dat heeft de politie gezegd. Naast twee slachtoffers is ook de schutter omgekomen, zo schrijft persbureau AP.

Update 22.08 Twee van de slachtoffers zijn vanavond overleden aan hun verwondingen. Het gaat volgens de lokale politie om een agent en een burger. Ook laat de politie weten dat de dader niet meer in leven is. Waaraan hij is overleden, is nog niet bekend gemaakt.

De dader zou zich rond half een in de middag (lokale tijd) hebben opgehouden nabij het voetbalstadion van de universiteit, Kyle Field, zo blijkt uit waarschuwing die de universiteit verspreidde. In een bericht op zijn website riep de universiteit, die zo’n 130 kilometer ten noordwesten van Houston ligt, bewoners en studenten op het gebied te mijden. Iets voor twee uur deelde A&M mee dat de schutter is ingerekend, maar men wordt nog altijd geadviseerd het gebied niet in te gaan.

http://www.youtube.com/watch?v=LjMgNtZOwFY

De universiteit is nog niet bereikbaar voor commentaar, aldus AP. Of er zwaargewonden zijn gevallen is nog niet duidelijk, ook weet de politie niet of de dader een student op de universiteit was. Er is volgens de politie nog geen reden aan te nemen dat er meerdere daders betrokken zijn bij de schietpartij.


Grotere kaart weergeven