Pijnlijke nederlaag voor PSV in Waalwijk

Vorig seizoen verspeelde PSV de titelkansen in Waalwijk, en ook nu verloor de ploeg bij RKC.

ROTTERDAM. PSV is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen in de eredivisie. Na de zege op Ajax in het duel om de Johan Cruijff Schaal vorige week gold PSV als titelkandidaat. Maar dit weekend ging het team van trainer Dick Advocaat in Waalwijk verrassend met 3-2 onderuit tegen RKC.

Opvallend genoeg verspeelde PSV vorig seizoen de titelkansen in Waalwijk, maar de ploeg bleek daar weinig van te hebben geleerd. Al snel na de openingstreffer van PSV-spits Jeremain Lens werkte Wilfred Bouma de bal achter zijn eigen doelman: 1-1. Vijf minuten voor rust maakte Rodney Sneijder er op aangeven van Florian Jozefzoon 2-1 van voor de thuisploeg. Sneijder vroeg in de tweede helft opnieuw toe. Deze keer werd de van Ajax overgekomen speler, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor FC Utrecht, op maat bediend door de Fransman Teddy Chevalier en vergrootte hij de marge tot 3-1. De frustratie leek daarna bij PSV de overhand te krijgen, wat resulteerde in gele kaarten voor aanvoeder Mark van Bommel, Bouma en Lens.

Door een aansluitingstreffer van invaller Tim Matavz keerde de spanning toch weer terug in de wedstrijd, zeker toen RKC’er Guy Ramos in een mum van tijd twee gele kaarten incasseerde en van het veld werd gestuurd. Met een man meer leek PSV de gelijkmaker af te dwingen, maar een treffer van Van Bommel werd afgekeurd omdat Kevin Strootman in buitenspelpositie de doelman hinderde. Dichter bij een doelpunt kwam PSV niet meer en daarmee was de eerste competitienederlaag voor de ambitieuze club uit Eindhoven een feit. Ook vorig seizoen, toen AZ in de eerste speelronde met 3-1 te sterk was, beleefde PSV een valse competitiestart. Novum