Terugkijken: Nederlandse olympiërs gehuldigd in Den Bosch

De Nederlandse olympische equipe is vanmiddag even na vier uur per trein gearriveerd in Den Bosch om daar gehuldigd te worden. Zo’n achtduizend mensen stonden de sporters op te wachten. Tijdens de huldiging traden onder anderen Ali B. en Nick & Simon op.

In Den Bosch stonden vanmiddag zo'n achtduizend mensen de olympische sporters op te wachten. Foto screenshot NOS

De Nederlandse olympische equipe is vanmiddag even na vier uur per trein gearriveerd in Den Bosch om daar gehuldigd te worden. Zo’n achtduizend mensen stonden de sporters op te wachten. Tijdens de huldiging traden onder anderen Ali B. en Nick & Simon op.

De Nederlandse sporters vertrokken vanmiddag rond twaalf uur per trein uit Londen. Volgens de NOS kregen ze tijdens de treinreis een cocktail. De sporters zullen bij de huldiging één voor één aan het publiek worden gepresenteerd. Het podium voor het station heeft de vorm van een gouden medaille met een lint eraan.

Voor Nederland waren de Spelen in Londen succesvol: de oranje equipe keerde vandaag huiswaarts met twintig medailles (zes keer goud, zes keer zilver en acht keer brons).

Nederland won dus zes keer goud: Ranomi Kromowidjojo twee keer, Dorian van Rijsselberghe, Marianne Vos, Epke Zonderland en de Nederlandse hockeyvrouwen. Hier nog één keer al dat succes in beeld:

De dubbel van ‘Kromo’:


De winst van Marianne Vos:

Goud voor Van Rijsselberghe:

Gouden plak voor Epke Zonderland:

De gewonnen finale van de hockeyvrouwen: