Kortkolom sport

Armstrongs ex-knecht Vaughters: ook doping

New York. Jonathan Vaughters, manager van Garmin-Sharp, heeft tijdens zijn wielercarrière doping gebruikt. Dat biechtte hij op in The New York Times. „Ik koos ervoor doping te gebruiken”, zegt hij. „Ik heb veel spijt van die beslissing.” Vorige maand werd Vaughters al nadrukkelijk in verband gebracht met dopinggebruik. Hij zou één van de vijf oud-ploeggenoten van Lance Armstrong zijn die in ruil voor strafvermindering hun eigen dopinggebruik zouden toegeven en belastende verklaringen tegen de zevenvoudig Tourwinnaar uit Texas zouden afleggen. (Novum)

Noord-Ier McIlroy wint zijn tweede major golf

Rotterdam. Golfer Rory McIlroy heeft gisteren het US PGA Championship gewonnen. Op de laatste dag van de laatste major van het golfjaar zette de 23-jarige Noord-Ier een score van zes slagen onder par neer. Daarmee kwam hij uit op een totaal van dertien slagen onder het baangemiddelde, acht beter dan de Engelsman David Lynn die tweede werd. Voor McIlroy is het de tweede majorzege uit zijn loopbaan. Vorig jaar won hij met de US Open zijn eerste. De Nederlander oost Luiten, die zin totaal na vier dagen op level par bracht, was goed voor een gedeelde 21ste positie. (AP)

Lars Boom (Rabobank) winnaar Eneco Tour

Geraardsbergen. Wielrenner Lars Boom heeft gisteren de eindzege in de Eneco Tour behaald. In de slotfase van de laatste rit naar Geraardsbergen demarreerde hij met Alessandro Ballan weg van het peloton. De Italiaan van de BMC-ploeg was de sterkste op de finish, Boom werd op twee seconden tweede. Dat was genoeg voor de Raborenner om de Nederlands-Belgische rittenkoers op zijn naam te schrijven. In het algemeen klassement eindigde Boom bijna een halve minuut voor de Fransman Sylvain Chavanel. De Nederlander Niki Terpstra werd derde in de eindstand. (Novum)

Djokovic wint toernooi Toronto voor 2de keer

Toronto. Tennisser Novak Djokovic heeft gisteren succesvol zijn titel op het masterstoernooi van Toronto verdedigd. De Serviër was in de finale in twee sets te sterk voor de Fransman Richard Gasquet: 6-3 en 6-2. De mondiale nummer twee verzilverde al zijn drie breakkansen tegen Gasquet, terwijl de Fransman er vier liet liggen. Caroline Wozniacki heeft de finale van het masterstoernooi in Montreal niet weten te bereiken. De Deense, eerder in het toernooi te sterk voor Kiki Bertens, verloor in drie sets van de Tsjechische Petra Kvitova: 6-3, 2-6 en 3-6. De nummer zes van de wereld treft in de finale de Chinese Na Li. (Novum)

Bayern wint Supercup na zege op Dortmund

München. Bayern München is het seizoen goed begonnen. De ploeg van Arjen Robben won gisteren in eigen stadion de Duitse Supercup door landskampioen Borussia Dortmund met 2-1 te verslaan. Mario Mandzukic en Thomas Müller zetten Bayern al binnen elf minuten op een 2-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd bracht Robert Lewandowski de spanning nog even terug. (Novum)

Thomas Dekker start toch in Spaanse ronde

San Sebastian. Thomas Dekker gaat zaterdag toch van start in de Ronde van Spanje. De renner van Garmin-Barracuda liet eerder weten dat hij zich op dagkoersen zou gaan richten, maar daar is hij nu op teruggekomen. Dekker rijdt zijn eerste grote ronde sinds zijn dopingschorsing in 2009. (Novum)