Kijktips

Programme Name: Lorraine's Fast Fresh and Easy Food - TX: 13/08/2012 - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Lorraine Pascale - (C) BBC - Photographer: Myles New
Programme Name: Lorraine's Fast Fresh and Easy Food - TX: 13/08/2012 - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Lorraine Pascale - (C) BBC - Photographer: Myles New BBC

Film

Unter den Brücken (Helmut Käutner, 1945, D).

Wonderbaarlijk poëtische en lyrische film, een pleidooi voor individueel geluk en onvoorwaardelijke vriendschap. Werd nota bene opgenomen in Duitsland in de laatste maanden voor de capitulatie. Het verhaal: Hendrik en Willy (Carl Raddatz en Gustav Knuth) zijn samen eigenaar van een sleepschip dat de Rijn bevaart. Beiden worden verliefd op Anna (Hannelore Schroth) en maken een afspraak: wie haar hart wint, moet van boord. Arte, 20.15-21.50u.

Die Hard: With a Vengeance (John McTiernan, 1995, VS).

Derde deel in serie avonturen is superieure actiefilm vol verrassingen van uiteenlopende aard. Schurk Jeremy Irons stuurt aangeslagen rechercheur Bruce Willis en diens burgermaat Samuel L. Jackson op vossenjacht door snikheet zomers New York. Niet opgeloste raadsels en incorrect uitgevoerde opdrachten leiden tot ernstige explosies. SBS 6, 20.30-23.05u.

Informatief

Lorraine’s Fast, Fresh and Easy Food.

Voormalig fotomodel Lorraine Pascale laat in deze nieuwe serie zien hoe men in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel zet zonder gebruik te maken van pakjes of potjes. Met makkelijke oplossingen voor elke gelegenheid, hoe weinig tijd we ook hebben. BBC 2, 21.30-22.00u.

Geschichte im Ersten: Kinder des Lebensborn.

Idee van Himmler: de Lebensbornheime, waar ongewenste kinderen van raszuivere Ariërs geboren konden worden om vervolgens geadopteerd te worden door pleegouders, vaak SS-families. In deze documentaire vertellen drie van deze kinderen over hun levens, over hoe zij zich voelden toen zij pas op latere leeftijd hoorden over de misdaden van hen die zij altijd zagen als liefhebbende ouders. En over hun levenslange schuldgevoelens. ARD, 23.30-00.15u.