Opinie

Jurk

Al struinend tussen de afgeprijsde zomerkleren vang ik een gesprek op tussen twee winkelende vriendinnen. Vrouw A, tegen vrouw B die een jurk aanpast: „Oooh, deze is héél klassiek! Mooi.” Vrouw B: „Ja hè? Maar ik kan hem niet dragen zonder iets eronder, denk ik.” A: „Dat doe ik sowieso nóóit. Altijd een legging erbij.”

Al struinend tussen de afgeprijsde zomerkleren vang ik een gesprek op tussen twee winkelende vriendinnen. Vrouw A, tegen vrouw B die een jurk aanpast: „Oooh, deze is héél klassiek! Mooi.” Vrouw B: „Ja hè? Maar ik kan hem niet dragen zonder iets eronder, denk ik.”

A: „Dat doe ik sowieso nóóit. Altijd een legging erbij.”

B: „En ik mag niks meer eten.”

A: „Ja, da’s ook weer zo.” Om na een korte stilte te vervolgen: „Of gewoon even een griepje eroverheen.”

Cecile Elffers