'Een droom voor de sportliefhebber'

An overview of the Olympic Stadium during the closing ceremony of the London 2012 Olympic Games August 12, 2012. REUTERS/Pawel Kopczynski (BRITAIN - Tags: OLYMPICS SPORT)
An overview of the Olympic Stadium during the closing ceremony of the London 2012 Olympic Games August 12, 2012. REUTERS/Pawel Kopczynski (BRITAIN - Tags: OLYMPICS SPORT) REUTERS

‘De beste Spelen ooit’ was een zin die zijn voorganger Samaranch nog weleens over de tong liet rollen. Jacques Rogge, de huidige voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, noemde de Spelen „een droom voor een sportliefhebber als ik”. Met dat compliment mochten de Britten gisteren ‘London 2012’ afsluiten.

Zo spectaculair als de openingsceremonie zou het niet worden. Daar was noch geld noch tijd voor – vanwege de wedstrijden in het stadion hadden de 3.500 vrijwilligers amper een dag om voor te bereiden.

Het stadion, waarin 10.800 stoelen voor atleten waren gereserveerd, zag vijftig jaar Britse pop, met acts van onder meer George Michael, The Who, Queen en de Spice Girls. Zij moesten gisteren zorgen voor de beste ‘after-show party’ ooit, zoals de artistiek leider de afsluitende ceremonie van de Spelen in Londen graag noemde. Sport: pagina 10-13