Duizenden verwelkomen olympisch team in Den Bosch

Het Nederlandse olympische team worden in Den Bosch verwelkomd. Foto NOS

Het Nederlands olympisch team werd vanmiddag in Den Bosch verwelkomd door zo’n achtduizend juichende mensen. De sporters kwamen per trein aan in de Brabantse hoofdstad.

Om 12.00 uur Nederlandse tijd stapte het Nederlandse team in Londen op de trein. Na een overstap in Brussel kwamen ze iets over 16.00 uur aan in Den Bosch. De NS is een van de hoofdsponsors van sportkoepel NOCNSF. Vandaar dat de sporters per trein zijn vervoerd.

Voor Nederland waren de Spelen in Londen succesvol: de oranje equipe keerde vandaag huiswaarts met twintig medailles (zes keer goud, zes keer zilver en acht keer brons). Nederland won dus zes keer goud: Ranomi Kromowidjojo twee keer, Dorian van Rijsselberghe, Marianne Vos, Epke Zonderland en de Nederlandse hockeyvrouwen.

Ali B en Nick & Simon verwelkomen atleten

Op het Stationsplein waren duizenden mensen samengekomen om de Nederlandse sporters te huldigen, meldt persbureau Novum. Ook op het station zelf was het druk. Op het stationsplein stonden behalve de huldiging ook verschillende optredens op het programma van onder andere Ali B. en Nick & Simon.

De officiële huldiging van de medaillewinnaars door premier Mark Rutte vindt morgen plaats in de Ridderzaal in Den Haag. Dit keer zal koningin Beatrix de medaillewinnaars van de Olympische en Paralympische Spelen niet direct erna, maar pas op dinsdag 18 december ontvangen. Die bijeenkomst moet het honderdjarige bestaan van de sportkoepel luister bijzetten, schrijft Novum.

Bekijk de huldiging live bij de NOS.