Agenten belaagd door grote groep

De politie heeft zaterdagnacht een linie moeten vormen om te zorgen dat ambulancebroeders bij een gewonde bromfietser in Noordwijk konden komen. Ongeveer honderd omstanders blokkeerden een straat in het uitgaansgebied en gooiden flessen naar agenten. Rond 02.00 uur was een 16-jarige bromfietser tegen een voetganger gereden en gevallen. Op dat tijdstip gaan de uitgaansgelegenheden dicht en dus was er veel publiek op straat. Omdat de ambulance niet bij het slachtoffer kon komen werd de politie ingezet. De agenten probeerden meerdere keren de weg vrij te maken, onder meer door een megafoon te gebruiken. Toen het publiek niet reageerde, hebben de agenten een linie gevormd en met hulp van politiehonden en wapenstokken de omstanders naar achteren gedreven. Novum