36 Uur zwijgen met Arie

Arie Boomsma is samen met drie BN’ers 36 uur stil voor TV Lab.
Arie Boomsma is samen met drie BN’ers 36 uur stil voor TV Lab.

TV Lab Game of Fame en Ssst! Ned. 3, 21.30 - 23.10 uur

Vanaf vanavond begint TV Lab weer op Nederland 3, een experimentele week met tien nieuwe programma’s. Tot en met vrijdagavond test de Publieke Omroep nieuwe formats om te zien of die levensvatbaar zijn. Voor wie het niet kent: TV Lab is vergelijkbaar met de zomervakantie. Je kijkt er maanden naar uit, maar tegen de tijd dat het zover is, blijkt de regen de hele dag op je duurbetaalde accommodatie neer te kletteren. Wie weet nog wat TV Lab vorig jaar uitzond? Iets met uitgezette asielzoekers en ouders die in de maling werden genomen. Het enige wat wel bijgebleven is, is een onbevredigd gevoel.

Maar wie weet wat dit jaar zal brengen. Het programma is divers: zo zullen in ‘The Pitch’ jongeren oplossingen voor de economische crisis bieden, gaan in ‘Het temmen van de Feeks’ criminele meisjes auditie doen voor de rol van de feeks in het toneelstuk en wordt ‘Studenten zonder geld’ gewijd aan rare bijbaantjes die studenten nemen om rond te kunnen komen. De week begint vanavond met ‘Game of Fame’, een spelshow van Paul de Leeuw waarbij de kandidaten niet aanwezig zijn in de studio, maar live via de webcam meespelen. Daarna is Arie Boomsma met drie BN’ers 36 uur stil en onbereikbaar in ‘Ssst!’.

Voor de publieke omroep is een succes fijn, maar afgaand op de vorige edities van TV Lab voorzie ik een samensmelting van de formats: Arie Boomsma die Paul de Leeuw het zwijgen oplegt.