Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

Feyenoord met minimaal verschil naar winst bij FC Utrecht

Feyenoord is de nieuwe voetbaljaargang vanmiddag begonnen met een zege. Op bezoek bij FC Utrecht wonnen de Rotterdammers met 1-0 door een doelpunt van Sekou Cissé. Het team van Ronald Koeman creëerde in Utrecht veel kansen, maar mist vooralsnog een echte afmaker. Daarom had de thuisclub nog lang uitzicht op een beter resultaat.

Bij Feyenoord hopen ze op het aantrekken van nog een aanvaller, en tegen Utrecht was zichtbaar waarom. De Rotterdammers waren bij vlagen veel sterker dan de thuisploeg, maar misten zondag een echte afmaker. Daar mag ook Utrecht zich over beklagen. Na een sterke start van Feyenoord, nam de thuisclub het initiatief over, maar drukte dat niet uit in doelpunten.

Bij Feyenoord had Lex Immers het vizier andermaal niet op scherp staan. De van ADO overgekomen middenvelder werkte hard, alleen was hij vaak ongelukkig in de afronding. Cissé deed het in de 39e minuut beter. Hij kopte prima in na een voorzet van Ruben Schaken: 0-1.

FC Utrecht moest in de tweede helft op jacht naar een treffer. Dat deed de thuisploeg met veel inzet, maar weinig raffinement. De weg lag open voor Feyenoord om via de counter het duel te beslissen. Het team van coach Koeman liet echter een aantal mogelijkheden onbenut. Door een gebrek aan slagvaardigheid bij de Utrechters ging de zege toch naar de ploeg die daar het meeste aanspraak op mocht maken.