Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Uitgelicht zondag

Film

The First Wives Club (Hugh Wilson, 1996, VS). Luchtige, in oneliners grossierende satire waarin Goldie Hawn, Bette Midler en Diane Keaton in clubverband zinnen op wraak op hun echtgenoten die voor een nieuwe, jongere vrouw hebben gekozen. Regisseur Hugh Wilson laat alleen maar clichés over vrouwen voorbijkomen, en wel alle denkbare. Vrouwen zijn óf heel mooi óf heel lelijk, ze zijn altijd dom, en ze kakelen en kijven voortdurend. In de film wordt de uiteindelijke wraak pas gerealiseerd met de hulp van een aantal mannen, omdat de vrouwen zelf eerst nog onderling ruzie krijgen.Net 5, 18.35-20.30u.

C’era una volta il West / Once Upon a Time in the West (Sergio Leone, 1969, I). Klassieke western van spaghettikoning Leone. Lyriek wordt niet alleen benadrukt door intense close-ups en gedragen stijl, maar vooral door de muziek van Ennio Morricone. Charles Bronson speelt mondharmonica en wreekt de moord op zijn broer. Henry Fonda is het hulpje van de kapitalist.RTL 7, 20.00-23.30u.

The Shawshank Redemption (Frank Darabont, 1994, VS). De directeur is wreed, de bewakers zijn wreder en de gevangenen zijn bruut of nobel in stellig gevangenisdrama over de vriendschap tussen twee tegenpolen: de langgestrafte bankdirecteur Tim Robbins en de ritselaar Morgan Freeman.RTL 4, 20.00-22.30u.

My Sister’s Keeper (Nick Cassavetes, 2009, VS). Melodrama over een meisje dat door haar ouders verwekt is om als donor te kunnen fungeren voor een aan leukemie lijdend ouder zusje. Sinds haar vijfde staat ze beenmerg af voor haar zus, maar als ze op haar elfde geacht wordt een nier af te staan, komt ze in opstand.Abigail Breslin speelt Anna; Sofia Vassilieva haar oudere zus Kate. Cameron Diaz is hier moeder Sara.Net 5, 20.30-22.50u.

Informatief

ZDF-History: Die unglaublichsten Geschichten der DDR. Serie over de absurditeiten van de Oost-Duitse staat tijdens de Koude Oorlog. Vanavond over de curieuze handel in gevangenen. De Bondsrepubliek was bereid politieke gevangenen vrij te kopen, maar bij die handel werd nogal eens vuil spel gespeeld. Desalniettemin streek de DDR drie miljard mark op met deze industrie. Verder aandacht voor de door de Stasi wantrouwend bekeken wildwestmanie bij vele Oost-Duitsers, een Stonesconcert dat niet plaatsvond en een Duits-Duits partijtje voetbal dat furore maakte. ZDF, 23.45-00.30u.

Amusement

Rebel anthology. Compilatie van muziek en beelden van de grootste rebellen uit de rockgeschiedenis. Onder de dertig artiesten en groepen die aan bod komen zijn Hank Williams, The Stooges, Nirvana, David Bowie, Sex Pistols, Bob Dylan en Amy Winehouse. Arte, 22.10-23.30u.

Sport

Wielrennen: Eneco Tour. Slotetappe van deze meerdaagse wielerwedstrijd waarin Alberto Contador voor het eerst sinds zijn schorsing aan een start verscheen. Vandaag de zware etappe Maldegem - Geraardsbergen in Vlaanderen, over 214 kilometer met 17 klimmetjes, waaronder drie passages over de Muur in de finishplaats. Eén, 14.30-16.45u.

Studio Sport eredivisie. Het is weer tijd voor ‘het bord op schoot’: Samenvattingen van en commentaar op de vandaag gespeelde wedstrijden van de eerste competitieronde.Ned.1, 19.00-20.00u.