Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

superdelux

De Londense ontwerstudio Hat Trick Design heeft voor het voormalige Britse staatspostbedrijf Royal Mail vier olympische postzegels ontworpen. Op de zegels worden vier markante gebouwen in de stad – Tower Bridge, Tate Modern, het reuzenrad London Eye en het Olympisch Stadion – middels beeldrijm gecombineerd met foto’s van schoonspringen, wielrennen, schermen en fietsen.

Boris Johnson, de burgemeester van de olympische gaststad Londen, prees de ontwerpen met een verwijzing naar Hermes, de Griekse god van onder meer de handel en de post: „Even fleet-footed Hermes himself would hang up his winged sandals and send his letters through Royal Mail if he saw the quality of these beautiful Olympics-themed stamps.”

Zandsterren

Land art op het strand. Onder de noemer ‘A sign in space’ verandert de Zweedse kunstenares Gunilla Klingberg het strand van Laga aan de Baskische kust deze zomer regelmatig in een sterrenhemel. Als laag tij samenvalt met de ochtendschoonmaak van het strand, laat Klingberg een metalen cilinder rol met een sterrenprint achter de tractor van de schoonmakers hangen. Met vloed spoelt de zee de hemel weer weg. Op 15 september zijn de zandsterren voor de laatste keer op het strand van Laga te zien.