Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Hiddink ook in Alkmaar

Guus Hiddink komt eind deze maand weer op bezoek in Nederland. De trainer van de Russische club Anzhi Makhachkala is in de laatste voorronde van de Europa League gekoppeld aan AZ. In de vorige rondde speelde Anzhi tegen Vitesse, dat donderdag na een 2-0 thuisnederlaag in Arnhem werd uitgeschakeld.

AZ begint net als Vitesse met een uitwedstrijd in Moskou, de vaste uitvalsbasis in Europese wedstrijden. Anzhi speelt in de nationale competitie zijn thuiswedstrijden in de Russische republiek Dagestan.

Hiddink heeft bij de miljoenenclub onder meer de beschikking over superspits Samuel Eto’o, oud-speler van Inter en Barcelona. De Kameroener scoorde donderdag in het Gelredome twee keer.

Feyenoord speelt in de voorronde van de Europa League tegen het Tsjechische Sparta Praag. PSV en Heerenveen wachten minder sterke tegenstanders met respectievelijk FK Zeta uit Montenegro en Molde uit Noorwegen. FC Twente speelt tegen het Turkse Bursaspor.