Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Eindelijk zon

Zowel vandaag als morgen is het droog, breekt de zon uitbundig door en wordt het aangenaam warm. Ook na het weekend zit de temperatuur op een prima niveau, maar dan kan er wel weer een enkele onweersbui vallen.

Vandaag begint de dag met veel zon. In het noorden drijven af en toe wel wat wolkenvelden over. In de middag schuiven er geregeld stapelwolken voor de zon, waar in het noorden de zon achter schuil gaat. Het blijft overal droog en met een matige oostelijke wind wordt het in de middag 19 graden op de Waddeneilanden tot 22 graden in Noord-Brabant en Limburg. Vanavond lossen de stapelwolken op en is het nog even zeer vriendelijk. Wel koelt het snel af en uiteindelijk komt het kwik vannacht in het binnenland op een frisse 10 graden uit.

Morgen zullen er geen stapelwolken ontstaan. Wel schuift er een beetje sluierbewolking over, maar de zon heeft daar weinig moeite mee. De zuidoostenwind trekt aan waardoor een zeewind uitblijft. Het wordt 23 tot 25 graden.

Begin volgende week blijft het aan de warme kant. Elke dag wordt het tussen 22 en 26 graden. Zon en wolken wisselen elkaar af en soms trekt er een regen- of onweersbui over. Grootschalige buiencomplexen zitten er niet tussen en dus ziet het weer er begin volgende week ook gewoon zomers uit.