Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

De bankiers hebben het gedaan

Het begon allemaal met de banken. Vijf jaar later is de crisis binnen de financiële wereld uitgemond in een Europese schuldencrisis en een wereldwijde recessie. Ondertussen blijven de banken de achilleshiel.

A businessman walks near the Bank of England in the City in London, U.K., on Friday, Sept. 26, 2008. U.K. financial services companies may cut fewer jobs than forecast as the government's bailout of the banking system and interest-rate cuts restore confidence, the Centre for Economics & Business Research Ltd. said. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg News
A businessman walks near the Bank of England in the City in London, U.K., on Friday, Sept. 26, 2008. U.K. financial services companies may cut fewer jobs than forecast as the government's bailout of the banking system and interest-rate cuts restore confidence, the Centre for Economics & Business Research Ltd. said. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg News BLOOMBERG NEWS