Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

Broer: ‘Londen levert ons 10 miljoen op’

Antoine Eilers (37), getrouwd. Heeft twee zoons en een dochter. Binnen de directie is hij verantwoordelijk voor Research & Development en de operationele zaken.

„Pa heeft ons in een redelijk vroeg stadium gevraagd of we in het bedrijf wilden blijven. Dat pakte hij heel serieus aan, met assessments en zo. Hij wilde zeker weten dat iedereen capabel was. We hebben ook alle drie ervaring opgedaan bij dochterondernemingen in het buitenland.

„Toen pa de aandelen aan ons overdroeg was hij 55 en had hij nog lang niet de intentie om te stoppen. Hij behield ook zelf de zeggenschap over Neptunus. Inmiddels is hij voorzichtig afstand aan het nemen. Maar dat gaat héél langzaam, hoor.

„Ik ben op mijn achttiende in de zaak gaan werken en ik was vijfentwintig toen ik mede-eigenaar werd. Als puber hielp ik al mee met tenten bouwen. Het was de kunst om zo lang mogelijk en zo ver mogelijk weg tenten te bouwen. Als 18-jarige zat ik een tijdje in Amerika.

„We zijn in november begonnen met bouwen voor de Olympische Spelen. Het hele voortraject heeft een jaar of drie geduurd. Zonder de Spelen draait ons bedrijf ook door, maar het is een leuke extra die ons – behalve naamsbekendheid – dit jaar ook 10 tot 12 miljoen euro omzet oplevert.

„Ik woon hier op het bedrijfsterrein en kijk vanuit huis zo op de heftrucks en tenten. Mijn jongste zoontje, Piet, is drie en helemaal geobsedeerd door onze torenkraan van dertig meter.

„Vorig jaar hebben we een familiestatuut laten opstellen. Dat hebben we bewust zo vroeg gedaan, omdat nu nog geen van onze kinderen bij Neptunus werkt. Wij hebben niet de intentie om het bedrijf te verkopen, dus ook de volgende generatie moet een stabiele factor worden. Alleen dan kun je het bedrijf weer dertig jaar verder brengen.”