Dit is een artikel uit het NRC-archief

Arbeidsmarkt

‘Beslag gelegd op springpaard London’

Op het paard London, dat op de Olympische Spelen deze week twee keer zilver won met ruiter Gerco Schröder, is beslag gelegd door schuldeisers. Dat meldde De Telegraaf vrijdag. London is eigendom van Stal Eurocommerce en zou zo’n 10 miljoen euro waard zijn. De stal is betrokken bij een faillissement van het bedrijf Eurocommerce van projectontwikkelaar, vastgoedhandelaar en paardenliefhebber Ger V. V. werd begin juli opgepakt op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting van een aantal banken. Hij is nu weer op vrije voeten, maar nog altijd verdachte. Kort na zijn arrestatie ging zijn bedrijf Eurocommerce failliet.

Ger V. financierde de paardensport, zijn hobby, met de winst die hij maakte met de ontwikkeling en verkoop van vastgoed. Stal Eurocommerce levert al jaren toppaarden af, waarmee vele prijzen bij elkaar zijn gereden. Door de crisis raakte V.’s vastgoedbedrijf in grote problemen en ging het failliet.

In december vorig jaar verkocht Ger V. de Stal Eurocommerce aan vennootschap Gevi International van zijn zoon. Eurocommerce verkeerde toen al in financiële problemen en critici beweerden dat V. met de verkoop de boedel van zijn bedrijf aan het leegtrekken was. Dat noemde hijzelf in april tegenover deze krant onzin; de Stal Eurocommerce kostte volgens hem miljoenen. Voor de curator is het van belang of de zoon van Ger V. wel een reële prijs voor de paardenstal betaald heeft. Als hij de stal en de paarden onder de marktwaarde gekocht heeft, is de boedel van Eurocommerce benadeeld en kunnen schuldeisers proberen hun geld terug te krijgen door beslag te leggen op bezittingen van de paardenstal.

Ger V. noch zijn zoon was bereikbaar voor commentaar.