Weer

We maken ons op voor een zomers weekeinde. Het hogedrukgebied boven de Britse eilanden trekt de komende dagen richting Zweden. Aan de zuidflank hiervan draait de wind naar het oosten. Hierdoor wordt droge, warme lucht vanaf het continent ons land binnengeblazen. De nachten verlopen vrijwel helder, waardoor het fris wordt met komende nacht landinwaarts minima tot 8 graden. Op diverse plaatsen ontstaat wat grondmist. Die lost in de vroege ochtend weer snel op.

Met veel zon komt het kwik morgen weer een graadje hoger uit dan vandaag: tussen 19 en 23 graden. Landinwaarts zijn er nog wel wat stapelwolken. Vooral in de noordelijke provincies gaat de zon er wat vaker achter schuil. De meeste zonneschijn is er in het zuiden van het land en in de westelijke kustprovincies. Bij weinig wind blijft het ’s avonds nog lang aangenaam.

Zondag wordt het ook in het noorden van het land zonnig en warm, met 21 tot 23 graden. In het zuiden loopt het kwik lokaal zelfs op naar een graad of 25. Vanwege de aflandige wind wordt het ook op de stranden warm.

Maandag en dinsdag vallen enkele regen- en onweersbuien bij een graad of 22. Vanaf woensdag is het nagenoeg droog en wordt het weer wat warmer.