Regisseur van Rundskop aan de slag bij HBO

De Vlaamse regisseur Michaël R. Roskam mag een pilotaflevering uitwerken voor de serie Buda Bridge Bitch bij de Amerikaanse betaalzender HBO. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds gisteren bekendgemaakt. Roskam is onder meer bekend van de voor een Oscar genomineerde film Rundskop. Hij zal zowel het scenario voor de pilot schrijven als de regie voor zijn rekening nemen. De produceten van de serie zijn de bekende regisseur Michael Mann (bekend van de film Heat) en producent Mark Johnson (van de serie Breaking Bad).

Buda Bridge Bitch is een misdaadserie die zich afspeelt in Brussel, in de nabije toekomst. Roskam bedacht de serie zelf. Hij ging met het idee naar Mann en Johnson, die hij had leren kennen via de uitreiking van de Oscars, en vervolgens samen met hen naar HBO om het idee te pitchen.

Het mogen maken van een scenario voor een pilotaflevering wil nog niet zeggen dat de serie er daadwerkelijk komt: veel series sneuvelen voor of na de pilotfase.