Rechter kent vertrekkende directeur zorgorganisatie drie ton toe

Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Een directeur van zorgorganisatie Dichterbij krijgt een gouden handdruk van ruim 322 duizend euro mee. Dat heeft een kantonrechter bepaald, meldt de zorgorganisatie vanavond aan persbureau Novum.

Dichterbij telt ruim vijfduizend personeelsleden en biedt zorg aan vijfduizend mensen met een verstandelijke handicap in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Het bestuur van Dichterbij besliste in 2011 dat het aantal directeuren zou worden teruggebracht van achttien naar zes.

Aanvankelijk werd dat besluit unaniem ondersteund door alle directeuren, maar directeur Peter Verbraak keerde zich tegen die beslissing toen duidelijk werd dat hij geen deel zou uitmaken van de afgeslankte kerndirectie. De kantonrechter heeft volgens Dichterbij geoordeeld dat beide partijen de verstoorde arbeidsrelatie te verwijten valt en kende Verbeek uiteindelijk een ontslagvergoeding van 322.400 euro toe.

Bestuursvoorzitter Frank Holtman zegt het te betreuren dat op deze manier afscheid moet worden genomen van Verbraak. “We hadden het graag anders gezien. Maar we willen dit hoofdstuk nu afsluiten.”

    • Annemarie Coevert