Opnieuw goud Nederlandse hockeysters na winst op Argentinië

De hockeydames met hun gouden medaille. Reuters / Chris Helgren

De Nederlandse hockeysters hebben hun olympische titel van vier jaar geleden uit Beijing geprolongeerd. De ploeg van trainer Max Caldas won in het Riverbank Stadium in Londen met 2-0 van Argentinië. Carlien Dirkse van den Heuvel en Maartje Paumen zorgden in de tweede helft voor de doelpunten.

In een rommelige eerste helft kreeg Argentinië de eerste kans om te scoren. Noel Barrinuevo schoot de bal echter net naast. Ook de strafcorners van Nederland hadden aanvankelijk geen succes. Paumen werd eerst afgefloten wegens gevaarlijk spel en zag een tweede inzet gekeerd worden door de Argentijnse keepster.

Na rust maakte Oranje alsnog het verschil. Een strafcorner van Eva de Goede kwam voor de stick van Dirkse van den Heuvel, die geen moment aarzelde en trefzeker uithaalde.

Nederland had daarbij het geluk dat de scheidsrechter vlak daarvoor een overtreding op Luciana Aymar over het hoofd had gezien. Een kwartier voor tijd knalde Paumen uit een strafcorner de 2-0 binnen. Die klap kwam regerend wereldkampioen Argentinië niet meer te boven.

Door de zege van de hockeysters komt Nederland op zes gouden medailles. Hun mannelijke collega’s kunnen daar zaterdag nog een gouden plak aan toevoegen door in de finale van Duitsland te winnen.

Beelden van de huldiging

    • Lex Boon