Olympisch nieuws

De voetbalsters van de VS hebben gisteravond voor de derde keer op rij de olympische titel veroverd. In de finale op Wembley wonnen de Amerikaanse vrouwen met 2-1 van Japan. De Aziatische ploeg was vorig jaar in de WK-finale nog te sterk voor de VS.

De Duitsers Julius Brink en Jonas Reckermann hebben het beachvolleybaltoernooi gewonnen. In een spannende finale werd het Braziliaanse duo Alisson Cerutti en Emanuel Rego verslagen: 23-21, 16-21 en 16-14. In de halve finale werden gisteren Nederlanders Richard Schil en Reinder Nummerdor uitgeschakeld. Die verloren gisteravond in de strijd om het brons van Letten Martins Plavins en Janis Smedins.

De Amerikaanse waterpolo-vrouwen volgen de Nederlanders op als olympisch kampioenen. Gisteren won Team USA goud, na een 8-5 zege in de finale op Spanje.

Jade Jones heeft de Britten het eerste goud bij taekwondo bezorgd. Hij was in de finale van de klasse tot 57 kilo met 6-4 te sterk voor concurrent Yuzhuo Hou uit China. In de klasse tot 68 kilo haalde Servet Tazegül uit Turkije een gouden medaille. In de finale versloeg hij de Iraniër Mohammad Bagheri met 6-5.

De Tsjechische speerwerpster Barbora Spotakova heeft haar titel geprolongeerd. Met 69,55 meter gooide ze het verst.

De Russin Natalia Vorobieva heeft goud behaald bij het vrij worstelen voor vrouwen tot 72 kilo. Bij de vrouwen tot 55 kilo won de Japanse Saori Yoshida.

De Chinese Ruolin Chen is met een score van 422,30 eerste geworden bij het schoonspringen 10 meter toren. Tweede werd de Australische Brittany Broben, derde de Maleisische Pandelela Rinong Pamg.