Terugkijken: de hereniging van Bert Maalderink en Louis van Gaal

Still uit het NOS-interview van Bert Maalderink met Louis van Gaal.

Louis van Gaal en de pers, dat blijft toch altijd een dingetje. Om twaalf uur vanmiddag gaf de nieuwe bondscoach zijn eerste persconferentie waarin hij zijn selectie bekendmaakte voor de oefenwedstrijd tegen België. Kijk hier de persconferentie terug.

Van Gaal nam begin augustus meerdere debutanten op in zijn voorlopige selectie voor het duel met België, dat komende woensdag wordt gespeeld. Op de persconferentie van vanmiddag waren bijna honderd journalisten aanwezig. Ter vergelijking: de afgelopen jaren kwamen er gemiddeld zo’n dertig journalisten op persconferenties van bondscoach Bert van Marwijk.

De hereniging van NOS-verslaggever Bert Maalderink en Louis van Gaal: “Ik ben erg blij dat ik jou weer zie.”

Na afloop van de persconferentie sprak Maalderink nog ruim vijf minuten met Van Gaal. Dat ging er (nog) opvallend ontspannen aan toe. Op het “Jij vraagt en ik antwoord” na dan.

    • Pim van den Dool