Kijktips

Film

The Hurt Locker (Kathryn Bigelow, 2008, VS).

Film over de ervaringen van een bomexpert in Bagdad. Het lukt Bigelow gruwelijk goed om in het hoofd te komen van bomexpert William James (Jeremy Renner). Het belangrijkste thema van de film: oorlog is verslavend; de adrenaline die je lichaam aanmaakt een drug. RTL5, 20.30-23.10u.

The Pelican Brief (Alan J. Pakula, 1993, VS).

Beetje warrige verfilming van bestseller van John Grisham door de in samenzweringen op hoog niveau gespecialiseerde vakman Pakula. Studente Julia Roberts, die een theorie ontwikkelde over de moord op twee rechters, wordt belaagd door sluipmoordenaars. Journalist Denzel Washington schiet te hulp. Net5, 20.30-23.20u.

The Warrior (Asif Kapadia, 2001, GB/F/D/India).

In feodaal India voert de gevreesde zwaardvechter Lafcadia (Irrfan Khan) loyaal de opdrachten uit van zijn krijgsheer. Als hij na het zoveelste bloedbad tot inkeer komt en terugreist naar zijn dorp in de Himalaya stuurt zijn voormalige baas zijn opvolger achter hem aan. Veel fraaie beelden van de woestijnen van Rajasthan en de bergen van de Himalaya. Met Sunita Sharma als het meisje en Mandakini Goswami als Rabia. Ned.2, 00.15-01.35u.

Informatief

A year in the wild: Cairngorms.

Documentaire over het Schotse Cairngorms National Park. Het granieten gebergte en de dennenwouden vormen een thuis voor een verrassend aantal dieren. BBC 2, 20.00-21.00u.

Auf der Suche nach außerirdischem Leben.

Tweedelige, achter elkaar uitgezonden documentaire over de vorderingen bij het onderzoek naar de aanwezigheid van (sporen van) leven elders in het heelal. Het onlangs op Mars geparachuteerde wagentje Curiosity – geoloog, astrobioloog en onderzoekslaboratorium ineen – zou daarover wellicht al uitsluitsel kunnen geven. Arte, 20.15-22.00u.