Juventus-trainer Antonio Conte tien maanden geschorst

Juventus-trainer Antonio Conte is vandaag voor tien maanden geschorst wegens zijn betrokkenheid bij een omkoopschandaal. De 43-jarige Italiaan is gestraft naar aanleiding van strafbare feiten in het seizoen 2010/2011, toen hij coach van Siena was. Conte heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

Juventus-trainer Antonio Conte tijdens een wedstrijd tegen AS Roma, eind december. Foto Reuters / Giampiero Sposito

Juventus-trainer Antonio Conte is vandaag voor tien maanden geschorst wegens zijn betrokkenheid bij een omkoopschandaal. De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft de 43-jarige Italiaan gestraft naar aanleiding van strafbare feiten in het seizoen 2010/2011, toen hij coach van Siena was.

Conte, die Juventus afgelopen seizoen naar de titel in de Serie A leidde, zou hebben geweten dat spelers van Siena omgekocht waren, maar verzuimde dat vervolgens te melden. Hij heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Tegen hem was een schorsing van 15 maanden geëist.

Zijn toenmalige assistent Angelo Alessio, die met Conte meeverhuisde naar Juventus, werd voor acht maanden geschorst.

Juventus-spelers Leonardo Bonucci, die tijdens het EK basisspeler was bij Italië, en Simone Pepe werden vrijgesproken van manipulatie van de wedstrijd Udinese-Bari in mei 2010. De aanklager had 3,5 jaar tegen Bonucci geëist en een jaar tegen ploeggenoot Pepe.

Feest bij Juventus nadat de club landskampioen is geworden:

http://www.youtube.com/watch?v=_glu4cHpqVM

    • David Haakman