In het Olympisch Park (2)

Het lijkt misschien niet zo op televisie omdat je dan de actie in de stadions ziet, maar het Olympische Park is ook echt een park. Dat was altijd de bedoeling van het Londense organiserende comité. Zodra de Spelen zijn afgelopen, moest er voor de buurtbewoners iets achterblijven.

Olympisch Stadion

Olympisch StadionOlympisch Stadion

Het is makkelijk voor te stellen dat als de hekken weg zijn, het asfalt, de tijdelijke stadions (basketbal, hockey, bmx) en de vreselijk roze borden, er een park achterblijft dat zich kan meten met in elk geval Crystal Palace in het zuiden van Londen en misschien zelfs met Hyde Park. Langs de rivier de Lee zijn prachtige oevers met wilde bloemen aangelegd, er zijn stille - zelfs in olympische tijden - wandelpaden, en je ziet de vleermuishuisjes onder de bruggen.

Een van de wandelpaden in het Olympisch Park, richting de Velodroom

Een van de wandelpaden in het Olympisch Park, richting de VelodroomEen van de wandelpaden in het Olympisch Park, richting de Velodroom

Park Live, een groot tvscherm in het Olympisch Park

Park Live, een groot tvscherm in het Olympisch ParkPark Live, een groot tvscherm in het Olympisch Park

Grote vraag is natuurlijk of het ook als park gebruikt gaat worden. Dat weten we pas in 2013, wanneer het opengaat voor het publiek.

    • Titia Ketelaar