Europa League: Feyenoord treft Sparta Praag, PSV tegen FK Zeta

Feyenoorder Clasie in duel met Niko Kranjcar van Dynamo Kiev in de voorronde van de Champions League. Foto AP / Sergei Chuzavkov

Feyenoord moet het in de vierde voorronde van de Europa League opnemen tegen het Tsjechische Sparta Praag. Dat heeft de loting in het Zwitsers Nyon vanmiddag uitgewezen. PSV treft FK Zeta uit Montenegro, terwijl AZ tegen het Russische Anzi Machatsjkala moet aantreden.

Voor Feyenoord is de loting niet ongunstig. De ploeg van trainer Ronald Koeman ontloopt potentiële tegenstanders als Sporting Portugal en Levante. De Rotterdammers werden veroordeeld tot het tweede clubtoernooi van Europa na de uitschakeling tegen Dynamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League.

Twente tegen Buraspor, Heerenveen treft Molde FK

FC Twente treedt in de vierde voorronde aan tegen het Turkse Bursaspor. De Tukkers bereikten gisteravond eenvoudig de laatste voorronde door FK Mlada Boleslav te verslaan. SC Heerenveen werd vanmiddag gekoppeld aan het Noorse Molde FK. De Friese ploeg van coach Marco van Basten ging gisteren met 1-0 onderuit bij Rapid Boekarest, maar door de 4-0 zege in eigen huis van vorige week kwam de volgende ronde niet in gevaar.

De loting van AZ is pikant, omdat Anzi wordt getraind door Guus Hiddink. Anzi was gisteravond nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Vitesse in de derde voorronde van de Europa League.

De heenwedstrijden en returns in de vierde voorronde van de Europa League worden op 23 en 30 augustus gespeeld. De winnaars plaatsen zich voor de groepsfase van het toernooi, die op 20 september begint.

    • Pim van den Dool