Eredivisie begint met gelijkspel tussen Willem II en NAC

Willem II en NAC Breda zijn de Eredivisie begonnen met een 1-1 gelijkspel. In het Koning Willem II Stadion in Tilburg was de wedstrijd lang weinig opwindend, maar in de slotfase werd er nog gescoord. Jens Podevijn zette promovendus Willem II in de 79e minuut op voorsprong, maar Anthony Lurling redde een punt voor NAC.

Het openingsduel in de Eredivisie speelde zich voor het grootste deel op het middenveld af, meldt persbureau Novum. Door veel slordige passes waren er maar weinig aanvallen aan beide kanten die tot gevaar leidden. Pas na een uur kwam er wat meer vuur in de wedstrijd en werd vooral de thuisploeg langzaamaan steeds gevaarlijker.

Podevijn zette die druk elf minuten voor tijd in de eerste score van het seizoen 2012-2013 om. De middenvelder, die vorig seizoen in de finale van de play-offs tegen FC Den Bosch de laatste goal van Willem II maakte, wipte de bal keurig over de uitkomende NAC-doelman heen.

De treffer verlamde Willem II echter. NAC ging meer naar voren spelen in de jacht op de gelijkmaker en de thuisploeg werd vastgezet. Routinier Lurling zorgde drie minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Ook daarna was NAC gevaarlijker, maar Willem II bleef overeind.

    • Lex Boon