Uit voor kinderen

Sportlab

Hoe kun jij net zo’n goede sporter worden als turner Epke Zonderland? Nemo heeft deze zomer een Sportlab. Daar vertelt coach Bart Meijer van o.a. Het Klokhuis hoe je sneller, beter en sterker kunt worden. Ook de hulpmiddelen zijn te zien: zwempakken die nog makkelijker door het water glijden, de rondste bal ter wereld en een supersnelle racefietshelm.

t/m 2 september. Nemo, Amsterdam. www.e-nemo.nl

Het vogelhuis

Terwijl Clara, de uitbundige natuurliefhebster, haar voorbereidingen treft voor het bouwen van een huis in de natuur, strijkt er een bijzonder vogelpaar neer in haar tuin. Wie mag waar wonen? Daar gaat deze toneelvoorstelling over in het Het Nationaal Park De Meinweg.

9 augustus, om12.30 en om 15.00 uur. Het Nationaal Park De Meinweg. www.np-demeinweg.nl