Slim, leuk en toch geen vent

De 40-jarige ambitieuze Suzanne (midden) voelt zich geen bambi.

3 Doc: Tussen bitch en bambi Ned. 3, 21.35-22.20 uur

Bram van Splunteren zoekt al jaren naar de liefde. In de egodocu Zijn of azijn naar de liefde voor zichzelf, in Café de Liefde naar het Nederlandse liefdesleven. In Tussen bitch en bambi volgt hij vijf vrijgezelle ambitieuze vrouwen die op zoek zijn „naar de ware en naar balans tussen hun mannelijke en vrouwelijke kant”.

Dat zoeken blijkt wel mee te vallen. De 19-jarige Maxime is te jong om op zoek te zijn; zij lijkt alleen in de documentaire te zitten om met haar blonde vlecht door het beeld te skaten. Ook de 25-jarige biochemiste Brankele heeft weinig behoefte aan een man. En Imara (27), Antilliaanse operazangeres, wil er best een, maar die moet haar dan wel verwennen met cadeautjes: „Hál-lo!”.

Nijpender is de zoektocht van de 35-jarige marketingstrateeg Maaike. Zij heeft haast wegens de biologische klok, maar verspeelt tijd met onbetrouwbare Pablo en met de lege flirt-apps op haar telefoon. Als ze op een festival de stoute schoenen aantrekt en op jacht gaat naar een leuke vent, loopt het op niets uit. Zij: „Wil jij misschien met mij in de draaimolen?” Hij: „Nou nee.”

De 40-jarige Suzanne heeft zich al met haar onafhankelijke bestaan verzoend: dat ze niet de bambi uit de titel is, dat is dan maar zo. Net als de andere vrouwen krijgen ze vaak de vraag: hoe kan zo’n leuke vrouw als jij nou geen relatie hebben? Suzanne: „Terwijl je net zo goed kunt vragen: hoe kan zo’n leuke meid als jij nu zo’n sukkel hebben?” Maar dat vraagt dan weer niemand.

    • Janna Laeven