Siegfried Woldheks vogels in Emmen

Siegfried Woldhek exposeert deze zomer vogelaquarellen en -schilderijen in de Grote Kerk van Emmen, tegenover de dierentuin. Het zijn de vogels waarmee ‘het vogelkijken’ van hem als jongen van 15 begon, in de omgeving van Emmen waar hij woonde. In de kerk hangen 16 schilderijen (80 × 120 cm) en 16 aquarellen. Ook buiten hangt werk. Bij de vogels heeft voormalig dierentuindirecteur Aleid Rensen Woldheks herinneringen genoteerd, zoals bij de gierzwaluw: ‘Dick Hillenius schreef in 1987 een stuk over de gierzwaluw voor NRC. Kort na het schrijven overleed hij. Mij vroegen ze er een tekening bij te maken. Daarom tekende ik de gierzwaluw in kruisvorm bij zijn artikel. Als ik nu een gierzwaluw zie, moet ik altijd even aan Dick denken.’ En over de ransuil (rechts): ‘Ik was verliefd. Samen met het meisje liep ik in het Noordbargerbos. Het bos waar de ransuilen overwinteren.’

Terug op het nest.T/m 1 sept, di-za, 13-17u, Schoolstraat 5, Emmen.