Martina naar finale 200 m

Antilliaanse Nederlander Churandy Martina is sterk in halve finale.

Rotterdam. Churandy Martina heeft zich gisteren op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van de 200 meter. Hij won de derde halve finale in 20,17 seconde. De Jamaicaan Yohan Blake, tweede op de 100 meter, noteerde met 20,01 de snelste tijd. Titelhouder Usain Bolt was met 20,18 net iets langzamer dan Martina. De bocht aan het begin van de race was nog niet helemaal perfect, maar op het rechte stuk schoot Marina zijn tegenstanders voorbij en eindigde hij uiteindelijk gemakkelijk als winnaar van de race. Martina kon het zich zelfs permitteren in te houden op de laatste meters. Hij ging over alle drie de halve finales met de vierde tijd naar de finale. De finale van de 200 meter staat vanavond om 21.55 uur gepland. NRC