Kijktips

Film

Die Hard (John McTiernan, 1988, VS).

Enerverende actiefilm, waarvan de expliciete hardheid, de spectaculaire vormgeving en de cynische toon school zouden maken in Hollywood. Op kerstavond bindt eenzame politieman vanuit een liftkoker de strijd aan met genadeloze terroristen die Japanse topmanagers in gijzeling houden. Met Bruce Willis en Alan Rickman. RTL 7, 20.30-23.10u.

La petite Lili (Claude Miller, 2003, F/CAN).

Filmauteur Miller filosofeert over de kruisbestuiving tussen kunst en werkelijkheid in vrije, in de hedendaagse Franse filmwereld gesitueerde bewerking van Tsjechovs De meeuw. Met Nicole Garcia als filmster op leeftijd, Ludivine Sagnier als ambitieuze jonge actrice, Bernard Giraudeau als succesvol regisseur en Robinson Stevenin als diens avant-gardistische tegenvoeter.TV5, 21.00-22.45u.

Informatief

The hairy dieters: How to love food and lose weight.

Nadat de hairy bikers Simon King en Dave Myers zich gedurende vele tv-seizoenen door Britse huisvrouwen hebben laten volstoppen met allerlei ouderwetse en dus nog niet door vetfobie verpest voedsel, proberen ze in deze serie het nuttige met en het aangename te verenigen door af te vallen zónder minder lekker te hoeven eten. Vandaag: het ontbijt. BBC 2, 21.00-22.00u.

Holland Doc: Then the wind changed.

Documentaire over het leven in het Australische dorpje Strathewen, nadat het bij een bosbrand in 2009 grotendeels werd vernietigd. Zevenentwintig van de tweehonderd dorpelingen kwamen om. Filmmaker Celeste Geer overleefde de ramp en besloot gedurende twee jaar vast te leggen hoe haar gezin en haar dorpsgenoten hun levens weer proberen op te pakken. Beetje bij beetje lukt het de mensen hun huizen en hun bestaan opnieuw op te bouwen. Allemaal proberen ze weer controle over hun leven te krijgen. Ned.2, 23.50-00.48u.