Storing KLM vertraagt vluchten op Schiphol - problemen verholpen

KLM kampt met ICT-problemen. Ook andere vluchten op Schiphol zijn daardoor vertraagd. Foto Hollandse Hoogte / Thomas Schlijper

Door ICT-problemen zijn alle KLM-vluchten vanaf Schiphol een uur tot anderhalf uur vertraagd. De storing treft alle vluchten die in de ochtend hadden moeten vertrekken.

Update 12:49 uur:
De problemen zijn inmiddels verholpen. Passagiers kunnen vanmiddag nog wel last ondervinden van vertragingen. De storing ontstond tijdens regulier onderhoud aan het ICT-systeem, meldt een woordvoerder aan nrc.nl. Er is geen sprake van het virus dat enkele gemeenten trof de afgelopen dagen.

Ook andere vluchten op Schiphol zijn vertraagd door de problemen bij KLM.

Uit reacties van passagiers op Facebook blijkt dat er ook veel mensen niet online kunnen inchecken of vluchten kunnen boeken. De problemen worden veroorzaakt door een ICT-storing, maar wat er precies mis is is nog niet duidelijk. “Het systeem heeft net een update gehad. We onderzoeken nu of het daardoor komt,” aldus de woordvoerder. KLM roept reizigers op vragen via Facebook en Twitter te stellen.

Twitter avatar KLM Royal Dutch Airlines KLM is experiencing an IT failure and does all it can to solve this. If you have any questions turn to KLM Facebook and Twitter.
    • Lex Boon