Fraai zomerweekend in aantocht - Perseïdenzwerm goed te zien

Zondag kan het kwik tot 25 graden stijgen. Foto NRC / Thomas Bokeloh

Het wordt dit weekend goed strandweer. De komende dagen laat de zon zich steeds vaker zien en lopen de temperaturen flink op, melden verschillende meteorologen. De Perseïdenzwerm die langs de aarde scheert en een sterrenregen veroorzaakt is goed te zien.

De komende dagen wint zonnig weer steeds verder terrein. Vandaag is het wisselend bewolkt en vrijwel overal droog. Morgen wordt het tussen de 18 en 20 graden met flinke perioden met zon. Zondag kan het kwik tot 25 graden stijgen.

Weeronline.nl:

Donderdag en vrijdag is het met temperaturen van een graad of 20 op de stranden nog iets te fris voor een duik, maar is het wel goed recreatieweer. Het blijft overwegend droog en er staat weinig wind. Wel koelt het ‘s avonds snel af. In het weekend verplaatst het hogedrukgebied zich van de Britse eilanden naar Scandinavië, waardoor de wind naar het oosten tot zuidoosten draait en niet meer over het relatief koude water van de Noordzee waait. Daardoor kan het, ook op de stranden, een stuk warmer worden.

Meteoconsult:

Na een rustige avond zijn morgen het zuiden van Limburg en Brabant, het zuidwesten van het land en de weststranden al vrijwel of geheel onbewolkt. Het noordoosten komt er het minst fraai vanaf, daar drijven juist nog uitgestrekte wolkenvelden over. Zaterdag beginnen die het er moeilijker te krijgen en zondag volgt ook in die regio’s volop zonneschijn. Met een vanaf zaterdag naar het oosten draaiende wind wordt het warmer. Van 18 graden tot 22 graden morgen, gaan we naar 22 tot 25 graden op zondag.

Perseïdenzwerm goed te zien

Op Twitter stipt Meteoconsult aan dat door de heldere nachten de meteorenzwerm Perseïden goed te zien is. De meeste vallende sterren zullen te zien zijn in de nacht van zondag op maandag. De Perseïdenzwerm, een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle, kent dan het hoogtepunt.

Twitter avatar MeteoConsult Meteo Consult Dit weekeinde heldere nachten, prima om de #meteorenzwem van de Perseiden te aanschouwen. Hoogtepunt nacht van za/zo en zo/ma.

Meer informatie over de Perseïdenzwerm is te vinden bij Stichting de Koepel.