Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Dode en gewonden bij woningoverval Gelderland

Bij een woningoverval in het Gelderse Voorthuizen is gisteravond een bewoner neergeschoten. De man raakte gewond. Een persoon die iets verderop in de straat zwaar gewond werd aangetroffen is in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie.

Er is nog veel onduidelijk over wat er precies is gebeurd. De overval werd even na 22.00 uur gemeld. Meerdere overvallers zouden de woning aan de Zevenbergjesweg in Voorthuizen zijn binnengedrongen. Daarna kwam het tot een worsteling met een bewoner. Deze man werd beschoten en raakte gewond. Een vrouw aanwezig in de woning raakte gewond doordat ze zou zijn geslagen.

Agenten troffen een paar honderd meter van de woning af een derde gewonde persoon aan. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis, waar hij later overleed. De politie onderzoekt nog wat deze man met de overval te maken heeft.