Beachvolleyers Nummerdor en Schuil verliezen duel om brons

AFP / Saeed Kahn

Richard Schuil en Reinder Nummerdor zijn er niet in geslaagd beachvolleybrons te pakken. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats bleek het Letse duo Martins Plavins en Janis Smedin na een goed begin toch te sterk: 1-2.

De eerste set leek lange tijd naar de Letten te gaan aangezien Nummerdor en Schuil in de openingsfase tegen een achterstand aankeken. Maar in de slotfase van dat eerste bedrijf kropen de Nederlanders naar hun tegenstander toe en grepen het initiatief. Het eerste setpoint was daarna meteen goed voor de belangrijke eerste setwinst.

Na een korte pauze begon de tweede set voortvarend voor de Nederlanders. De goede lijn uit de eerste set werd doorgezet en even leken Plavins en Smedin niet meer over de teleurstelling van de verloren set heen te komen. Maar het tweetal herpakte zich en vocht zich van 8-3 terug tot een 13-15 voorsprong waarop Nummerdor/Schuil een time-out inzetten.

De strijd ging onverminderd door maar de Nederlanders pakten wel weer wat punten. Bij 19-19 smashten de Letten goed en kwamen ze op setpoint waarbij een blok van de Nederlanders op een nieuwe set onvoldoende bleek: 19-21.

In de derde set viel het balletje te vaak net niet goed voor Nummerdor en Schuil. Bij 10-13 was dat weer het geval waardoor de Letten op matchpoint kwamen. Het eerste werd weggewerkt maar het tweede matchpoint werd benut waardoor de 11-15 betekende dat de twee Nederlanders ondanks een veelbelovend begin van de wedstrijd naast het brons grijpen.

    • Jules Seegers