Ander sportnieuws

Hartafwijking Maduro geen reden tot stoppen

Sevilla. Hedwiges Maduro hoeft niet vanwege zijn aangeboren hartafwijking te stoppen met voetballen. Dat blijkt na onderzoek dat de Nederlandse middenvelder onderging in het Amerikaanse Houston, meldde zijn Spaanse club Sevilla gisteren. De afwijking van de kransslagaders werd drie weken geleden ontdekt. Volgens een Amerikaanse arts kan de oud-Ajacied gewoon blijven voetballen, maar moet hij wel scherp in de gaten gehouden worden. Een ingebracht apparaatje gaat de komende maanden zijn hart monitoren. Zeventienvoudig international Maduro, deze zomer overgestapt van Valencia naar Sevilla, begint de komende dagen individueel te trainen. Over twee weken mag hij weer met de groep meedoen. Sevilla heeft slechte ervaringen met hartkwalen. De Spanjaard Antonio Puerta viel in 2007 tijdens een thuiswedstrijd met een hartstilstand op de grond. Een paar dagen later overleed hij in het ziekenhuis. (Novum)

Kuijt schiet Fenerbahçe verder in Champions L.

Vaslui. Dirk Kuijt heeft in een van zijn eerste officiële voetbalwedstrijden voor Fenerbahçe direct zijn waarde bewezen. De van FC Liverpool overgekomen aanvaller had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 4-1 uitzege van de Turkse club bij het Roemeense FC Vaslui. Fenerbahçe plaatst zich door de overwinning voor de play-offs van de Champions League. Fenerbahçe was vorige week in Istanbul niet verder gekomen dan 1-1. Dezelfde stand stond tot halverwege de tweede helft in Vaslui op het scorebord, tot Kuijt met twee treffers het verschil maakte. Eerst knalde hij raak via de onderkant van de lat, snel daarna profiteerde hij van onoplettendheid in de Roemeense defensie. De Turk Moussa Sow maakte er in blessuretijd nog 4-1 van. John van den Brom plaatste zich met Anderlecht ook voor de play-offs, die eind deze maand worden gespeeld. De Nederlandse trainer in Belgische dienst zag zijn ploeg met 5-0 en 6-0 winnen van het Litouwse Ekranas. (Novum)

Real Madrid verslaat AC Milan in New York

New York. Real Madrid heeft gisteren in een oefenduel in New York met 5-1 gewonnen van AC Milan. Angel Di Maria zette de Spaanse ploeg in de eerste helft op voorsprong via een mooie volley, waarna Robinho de stand negen minuten later gelijktrok. Cristiano Ronaldo, die tweemaal het net vond, Jose Callejon en Sergio Ramos maakten er in de tweede helft een grote uitslag van. De Madrileen Kaka, tussen 2003 en 2009 actief voor Milan, was met drie assists belangrijk voor Real. Oud-Ajacied Urby Emanuelson kwam na een uur in het veld voor de Ghanees Kevin-Prince Boateng. (Novum)

Ferguson (ManUnited) hoopt op Van Persie

Manchester. Sir Alex Ferguson hoopt dat Robin van Persie snel bij Manchester United tekent. „We hebben een bod gedaan en Arsenal heeft geprobeerd met andere clubs te onderhandelen”, zegt de Schotse coach op de site van de Engelse voetbalclub. „Arsenal geeft niet op. We moeten volharden. Hopelijk valt het dan onze kant op.” (Novum)