Agenda muziek

Ronald Brautigam

Ronald Brautigam, dé Nederlandse pianist voor de Weense klassieken, geeft solorecitals met muziek van Beethoven. In het Concertgebouw speelt hij vrijdag op drie fortepiano’s: instrumenten uit de oertijd van de piano met een rijke klank en een mechaniek dat speels rinkelende effecten oplevert.

10 augustus, 21.30 uur. Het Concertgebouw, Amsterdam. www.concertgebouw.nl

Patrick Watson

Patrick Watson is een Canadese Singer-songwriter die bekend staat om zijn hoge stem, melodische zinnenpracht, klassieke piano en elegante composities. Volgende week staat hij op het uitverkochte Lowlands, maar er zijn nog wel kaarten voor zijn concerten in Groningen en Nijmegen.

12 augustus, 20 uur. De Oosterpoort, Groningen. 13 augustus, 20.15 uur. De Vereeniging, Nijmegen. www.adventuresinyourownbackyard.com

Spinvis

In Natuurtheater de Kersouwe (het mooie openluchttheater in de bossen van Heeswijk) speelt Spinvis liedjes van zijn cd Tot ziens, Justine Keller. Spinvis vertelt hierop het verhaal van een gedoemde liefde. Spinvis’ gesjochten personages krijgen hier een welgemeend advies: ‘Begin de dag met tequila/dan is het randje er een beetje af.’

11 augustus, 21 uur. Natuurtheater de Kersouwe. www.kersouwe.nl

Snoop Dogg

Rapper Snoop Dogg was toen hij debuteerde een negentienjarig, broodmager lid van de Crips-gang die rapte over het neerschieten van agenten, het seksueel delen van groupies en het vooruitzicht van jonge gangsters die wegsterven in de gevangenis. De manier waarop Snoop Dogg daar met zijn warme, lome en lijzige stem overheen rapte, was in die tijd revolutionair door de onnavolgbaar ontspannen manier waarop hij dat deed. Nu, bijna 20 jaar na zijn baanbrekende debuut Doggystyle, is hij een succesvol zakenman die films produceert en platenlabels bestiert. Maar hij treedt ook nog steeds op, zoals volgende week in Tilburg.

16 augustus, 21 uur. 013. Tilburg. www.013.nl

Waterpop

Popfestival in het Hofpark in Wateringen. Met optredens van onder meer Moss, The Medics en Gavin Friday. Daarnaast is er straattheater en een speciaal kinderprogramma.

10 en 11 augustus. Hofpark, Wateringen. www.waterpop.nl