Agenda diversen

None

Zoomeravond

Op het prieeltje bij de flamingo’s in Artis speelt zaterdag de band The Kik, van hun nieuwe cd Springlevend. De Nederpopband is volgend seizoen de huisband van De Wereld Draait Door en speelt binnenkort ook op Lowlands. Maar er is nog meer te doen tijdens deze Zoomeravond in Artis. Zo vertelt een dierverzorger hoe Japanse makaken met elkaar communiceren en zijn er zangworkshops.

11 augustus, vanaf 11 uur. Artis, Amsterdam. www.artis.nl

Opera in museumtuin

In de tuin van Museum Van Loon speelt volgende week de De Meid De Baas, een Nederlandse vertaling van La Serva Padrona, de eenakter van Giovanni Battista Pergolesi. Deze Napolitaanse komische opera gaat over de strijd tussen de seksen, waarin de dienstmeid Serpina weigert nog langer onderdanig te zijn en staakt. Patron Uberto heeft niets in de gaten tot hij zijn ontbijt niet geserveerd krijgt. De twee hoofdpersonen mogen elkaar niet, meten verbaal hun krachten en worden daardoor verliefd op elkaar. Met o.a. Else-Linde Buitenhuis (sopraan), Jan Willem Baljet (bariton) en Jeroen Sarphati (piano).

15 t/m 19 augustus. Museum van Loon, Amsterdam. www.museumvanloon.nl

Aangestrand

Het team van Aangebrand organiseert normaal gesproken hippe feesten in Amsterdamse clubs, maar deze zomer verplaatst het zich naar zee. Onder de naam Aangestrand zijn er in strandtent Timboektoe optredens van onder meer Mozes and the Firstborn en Trauma Helicopter.

11 augustus. 22 t/m 5 uur. Timboektoe, Wijk aan zee. www.timboektoe.org

Wielerkunst

In de aanloop naar het WK Wielrennen in Valkenburg dit jaar is in Museum Land van Valkenburg de expositie Fietsfascinaties; wielerkunst in Valkenburg te zien. Aan de voet van de Cauberg tonen kunstenaars uit Nederland en België hun fascinatie voor de fiets en de fietser.

t/m 23 september. Museum Land van Valkenburg. museumlandvanvalkenburg.nl