Acteur Bob Hoskins (69) stopt

(FILES) This file picture taken on September 20, 2010 shows British actor Bob Hoskins attending the worldwide premier of "Made in Dagenham" in London's Leicester Square. Hoskins, known for his roles in films including "Who Framed Roger Rabbit", is retiring from acting after being diagnosed with Parkinson's disease, his agent said. AFP PHOTO / CARL COURT AFP

Acteur Bob Hoskins, bekend van de jaren 80-film Who Framed Roger Rabbit, heeft gisteren bekendgemaakt dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson en daarom stopt met acteren. Hoskins (69) kreeg de diagnose afgelopen herfst te horen. De Britse acteur begon zijn carrière in de jaren 70. Hij kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol in Mona Lisa uit 1986. Zijn wereldwijde doorbraak kwam met Who Framed Roger Rabbit in 1988, waarna Hollywoodfilms Mermaids en Hook volgden. Zijn recentste rol was in Snow White and the Huntsman. Ook acteur Michael J. Fox en oud-bokser Muhammad Ali lijden aan parkinson. Reuters