17-jarige voor de tweede keer snelste sms'er

Een 17-jarige jongen die naar eigen zeggen „abnormaal snelle duimen” heeft, is voor het tweede jaar op rij de snelste sms’er van Amerika geworden. Austin Wierschke uit Wisconsin won het door telefoonfabrikant LG gesponsorde kampioenschap sms’en gisteravond op Times Square in New York, na acht ronden. Hij sms-te een bericht van 149 tekens met de juiste interpunctie en kapitalen in 39 seconden. Wierschke krijgt 50.000 dollar prijzengeld. Elf deelnemers vanuit de hele VS deden mee. Ze maakten allemaal gebruik van dezelfde telefoon: een LG Optimus Zip met een QWERTY toetsenbord. Ze werden getest op hun snelheid, accuratesse en behendigheid. Zo moesten de kandidaten onder meer geblinddoekt sms’en, tekstafkortingen spellen en zinnen die een beperkte tijd werden getoond zo snel mogelijk overtypen.

Als voorbereiding stuurde Wierschke ongeveer 500 sms’jes per dag aan zijn vrienden. (AP)