Woede over geheime locatie Sytze van der V.

Het is een slechte zaak dat de komst van pedoseksueel Sytze van der V. niet bekend is gemaakt aan de burgemeester van zijn nieuwe woonplaats. Dat heeft burgemeester Henk Zomerdijk (VVD) van de Gelderse gemeente Duiven gisteren gezegd in een radio-interview met Omroep Gelderland.

Van der V. zei eerder op de dag dat hij een permanente verblijfplaats heeft gevonden in Gelderland.

De reclassering weet waar hij zit, maar van de rechter mag de gemeente niet worden geïnformeerd over de komst van Van der V. Ook Zomerdijk weet niet of de beruchte pedoseksueel nu binnen de grenzen van zijn gemeente zit. „Dit is een grote miskenning van de positie van de burgemeester, maar nog meer van de positie van slachtoffers van zedenmisdrijven.”

Volgens Zomerdijk moet de burgemeester op de hoogte zijn als een pedoseksueel in zijn gemeente komt wonen. „Je moet nagaan waar iemand gaat wonen. Wonen daar geen slachtoffers van zedenmisdrijven? Het gaat om een pedoseksueel, die huisvest je niet in de buurt van een school. Allerlei dingen waar op gelet kan worden.”

Van der V. werd in 2009 geweerd uit Eindhoven. Sindsdien leidde hij een zwervend bestaan. (Novum)