Olympisch nieuws

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe was al zeker van zijn gouden medaille en in de afsluitende medal race liet hij nog even zien waarom hij olympisch kampioen is. Van Rijsselberghe won op overtuigende wijze de slotrace. De Texelaar lag lang voor, tot de Fransman Bontemps plotseling langszij kwam. Bij de laatste boei nam Van Rijsselberghe in extremis de leiding weer over en vaarde als eerste over de finish.

De 470-zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout houden nog steeds zicht op een gouden medaille. Na acht races staat het duo derde op de ranglijst met 28 strafpunten – een kleine achterstand op Australië (21) en Groot-Brittannië (25).

Matchracers Renée Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien Bos-De Koning verloren de eerste race in de kwartfinale tegen Australië, maar wonnen de tweede: 1-1. De resterende drie races waren vanmiddag.

Sven en Kalle Coster (470-klasse ) eindigden op de twaalfde plaats in hun eindklassement en plaatsten zich niet voor de medal race.