Muziek had altijd plan A moeten zijn

Aisha Echteld („in de twintig”). Was: verkoopmedewerker. Plan B: zangeres. Is nu: zangeres.

„Na de mavo en een lerarenopleiding Engels heb ik allerlei banen gehad: in de thuiszorg, in een callcentrum. Ze duurden nooit langer dan een half jaar. Ik kon me gewoon niet 100 procent inzetten voor iets anders dan mijn grote passie: muziek. In mijn laatste baan, als verkoopmedewerker bij een verzekeringsmaatschappij, ben ik ontslagen. Ik deed daar wel mijn best, maar mijn hart lag niet bij mijn werk. Ik ging er door het ontslag flink op achteruit, want ik had een mobiel en een auto van de zaak. Na mijn ontslag dacht ik: ‘En nu ga ik iets doen wat ik écht leuk vind’. Muziek is mijn grote passie, al van kindsaf aan. Liedjes remixen met een dj, naar talentenjachten. In 2008 heb ik meegedaan aan Idols. Twee jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt, ik ben nu zangeres. Mijn artiestennaam is I am Aisha. Ik heb inmiddels een promo-cd gemaakt en ik werk aan een echt album. Laatst was ik bij Raymann is laat, het begint nu dus echt te lopen. Soms denk ik nog wel: is dit wel de juiste keuze geweest? Want financieel is het natuurlijk niet zo stabiel als een vaste baan. Maar ik ga niet meer terug naar een werkgever. Muziek had gewoon altijd al mijn plan A moeten zijn!”