Kortkolom sport

Edward Metgod ook in technische staf Oranje

Rotterdam. Bondscoach Louis van Gaal heeft Edward Metgod voor de komende twee jaar toegevoegd aan zijn scoutingstaf. De oud-keeper van HFC Haarlem en Sparta wordt de vaste man naast hoofdscout Ronald Spelbos en heeft als taak tegenstanders te analyseren. Metgod was tussen 2002 en 2008 werkzaam bij AZ, onder meer als assistent van Van Gaal. Daarna ging de eenmalig international als hoofdtrainer aan de slag bij Telstar waar hij werkzaam was tot 2010. Danny Blind en Patrick Kluivert werden eerder aangesteld als assistent-bondscoaches. Van Gaal heeft daarnaast drie mensen aan zijn staf toegevoegd met wie hij samenwerkte bij zijn laatste club Bayern München: keeperstrainer Frans Hoek (die Ruud Hesp vervangt), Max Reckers (videoanalyses) en inspanningsfysioloog Jos van Dijk. Teammanager Hans Jorritsma en perschef Kees Jansma blijven aan. Van Gaal maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend voor de oefeninterland tegen België, volgende week woensdag in Brussel.

(Novum)

Oud-Ajacied Suarez blijft bij FC Liverpool

Rotterdam. Luís Suarez heeft gisteren een nieuw contract bij Liverpool getekend. De 25-jarige Uruguayaan begint aan zijn tweede volledige seizoen bij The Reds. Voor hoeveel jaar Suarez zijn contract heeft verlengd, maakte de Engelse voetbalclub niet bekend. De oude verbintenis van de aanvaller liep nog tot de zomer van 2016. Suarez kwam in januari vorig jaar over van Ajax. Hij maakte in zijn eerste anderhalf jaar bij Liverpool indruk met doelpunten en assists, maar kwam ook in opspraak vanwege zijn vermeende racistische uitlatingen aan het adres van Patrice Evra van Manchester United.

Oud-Ajacied Markus Rosenberg tekende een driejarig contract bij West Bromwich Albion. De 29-jarige Zweed kost de Engelse club niets, omdat zijn contract bij Werder Bremen deze zomer is verlopen. Na Ben Foster, Yassine el Ghannasy en Claudio Yacob is Rosenberg de vierde speler die West Brom deze zomer heeft aangetrokken. Arsenal heeft de komst van de Spaanse middenvelder Santiago Cazorla afgerond. Cazorla komt over van Málaga, waarvoor hij negen keer scoorde in 38 duels. Hoeveel Málaga krijgt voor de 27-jarige Spaans international is niet bekend. (Novum)

Ploeg Greenedge wint tijdrit in Eneco Tour

Rotterdam. De ploeg Orica-Greenedge heeft gisteren een tijdrit van de Eneco Tour gewonnen. Het Australische wielerteam had over de race tegen de klok van bijna 19 kilometer, met start en finish in Sittard, 21.08 minuten nodig. De ploegen Omega Pharma-Quick- Step en Katusha deden er respectievelijk een en twee seconden langer over. Het Nederlandse Rabobank werd vierde op vijf seconden. Aangezien de eerste rit in een massasprint eindigde en er geen tijdsverschillen waren, is Jens Keukeleire van Greenedge de nieuwe klassementsleider. Ploeggenoot Sebastian Langeveld staat tweede, Jens Mouris vijfde. Vandaag zou de ronde voor het eerst door België gaan. De finish van de 188 kilometer lange etappe, met onderweg onder meer de Cauberg, is vanmiddag in Genk. (Novum)

Roda JC legt Hongaarse verdediger Kadar vast

Rotterdam. Roda JC heeft Tamas Kadar vastgelegd. De 22-jarige Hongaarse international tekende een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een jaar. Kadar komt transfervrij over van Newcastle United, waar hij niet aan spelen toekwam. In 2006 maakte de verdediger zijn profdebuut bij het Hongaarse Zalaegerszegi TE. Bij Newcastle speelde hij dertien duels, waarna hij in 2010 werd verhuurd aan Huddersfield Town. (Novum)